Waarom een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf?

Kies voor veiligheid via de vakman:
Een verzekeraar zoekt de zekerheid dat er schade voorkomende maatregelen en/of schade beperkende maatregelen genomen worden (preventie). Kiest uw klant  voor een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf, dan kunt u er van uit gaan dat het daarmee wel goed zit, want de VEB erkenning wordt alleen verstrekt aan bedrijven die aan alle vereiste  kwaliteitseisen voldoen. Uitsluitend de VEB erkende installateur kan VEB kwaliteitsdocumenten uitgeven.

Inspectie / coaching:
De VEB 3 Kwaliteitsregeling wordt breed gedragen in de markt, mede omdat deze regeling tot stand is gekomen door de input van diverse verzekeraars. De basis van de regeling is de VRKI. De kwaliteit van geleverde diensten wordt gewaarborgd door middel van een jaarlijkse inspectie / keuring van opgeleverd werk. De resultaten hiervan zijn mede bepalend om de VEB erkenning te kunnen behouden. Gebaseerd op inspectie / keuringsresultaten zal jaarlijks het "Beveiligingsbedrijf van het jaar" worden gekozen.

Opleiding, de basis van vakmanschap:
Elk VEB Erkend Beveiligingsbedrijf beschikt over vakdiploma's, zowel vereist vanuit de wet ( bijvoorbeeld Wet PBR) als vanuit de VEB. Omdat beveiliging niet stil staat, heeft de VEB permanent aandacht voor opleiding van haar leden. De VRKI trainingen voor installatiebedrijven zijn ook opengesteld voor tussenpersonen, verzekeraars en andere belanghebbenden.

Eén aanspreekpunt:
De VEB voorziet in een totaal beveiligingspakket met één aanspreekpunt: de vakman. Zo richt het VEB Erkend Installatiebedrijf zich op elektronische-, bouwkundige- en organisatorische maatregelen alsmede op reactie cq opvolging, compartimentering en meeneembeperkende maatregelen. Voor de specialisten op het gebied van elektronische- en bouwkundige beveiliging heeft de VEB het S.I.B. register geopend.  

Kortom:
U heeft als verzekeraar de zekerheid dat een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf de door u gewenste kwaliteit levert. Raadpleeg het ledenoverzicht voor het overzicht van de VEB Erkende Installatiebedrijven.  

Meer informatie?
Lees meer over de specifieke verschillen tussen Borg en VEB. In het overzicht  VEB en VRKI documenten staan diverse relevante documenten die u kunt downloaden. Wellicht heeft u vragen die niet bij de veel gestelde vragen staan of misschien wilt u in een persoonlijk gesprek meer informatie over de VEB? Neem dan contact op met het secretariaat of gebruik het contactformulier.