Rob van de Lisdonk

Van 1979 tot 1985 heb ik gediend als beroeps bij de Koninklijke Marechaussee en ben daar onder meer actief geweest in de paleisbewaking en de grensbewaking. Daarna de overstap gemaakt naar de particuliere beveiliging. Op dat moment telde deze sector zo’n 5000 beveiligers en stond aan de vooravond van een grote groei. (Anno 2016 ca. 30.000 beveiligers) 

Na Amsterdam, Haarlem en Bussum ben ik terechtgekomen in het Brabantse Valkenswaard. Samen met de bevlogen eigenaar Jan van den Enden heb ik in 12 jaar tijd een bedrijf opgezet met 250 centralisten, receptionisten, beveiligers en mobiel surveillanten. Ook waren er ca. 100 man actief in de 4 verschillende installatiebedrijven. 

Na de verkoop van dat bedrijf aan een buitenlandse eigenaar, scheidde onze wegen en ben ik in 2004 toegetreden als partner bij CQB Beveiliging BV te Eindhoven. Hier zorg ik met drie partners voor een constante kwaliteit in voornamelijk de mobiele surveillancedienstverlening. Instellingen, particulieren, bedrijven en banken rekenen dagelijks op onze alertheid en ons adequate handelen bij onraad. 

Ik ben gehuwd en heb drie kinderen die de volwassen status inmiddels hebben bereikt. Met mijn vrouw deel ik mijn hobby’s  hardlopen (halve- en af en toe –als tijd en gezondheid het toelaten- hele marathons-), zeilen en fietsen. 

Met de VEB wil ik samen met de enthousiaste overige bestuurders en medewerkers, zorgen dat de PBO lidbedrijven ondersteund en daar waar nodig gecoached worden in en met hun onderneming. Vele PBO bedrijven opereren in het segment kleinbedrijf / mkb bedrijf. De VEB is een prima platform om samen op te trekken met als doel het leveren van goede en klantgerichte beveiligingsdiensten. 

Rob van de Lisdonk,
r.vandelisdonk@veb.nl