Opleiding

Scholing:
Een juiste scholing is van groot belang voor het leveren en behouden van kwaliteit. Daarom is de VEB actief met het opleiden en op peil houden van de benodigde kennis van haar leden, zodat een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf zich met recht "de vakman" mag noemen. 

Alarminstallateur:
Voor het beroep van alarminstallateur geldt dat er een aantal opleidingen vanuit de regelgeving (de wet PBR) verplicht gesteld zijn, bijvoorbeeld MBV en/of TBV. Maar er zijn ook opleidingen die voor aanvullende en specifieke kennis zorgen, bijvoorbeeld voor brandveiligheid, camerabewaking, kennis van VRKI,  of een specialistische opleiding om S.I.B te worden. Ook verzekeraars, tussenpersonen en andere belanghebbenden kunnen gebruik van maken van specifieke VEB trainingen.

PBO:
Voor het beroep van Beveiliger geldt dat er een aantal opleidingen vanuit de regelgeving (de wet PBR) verplicht gesteld zijn, bijvoorbeeld het diploma "Beveiliger" van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties en de Stichting Ecabo. Onze partners die opleidingen verzorgen bieden diverse beroepsgerichte beveiligingsopleidingen aan. Op dit moment zijn geen eigen VEB trainingen beschikbaar voor de PBO.

Trainingslokaal VEB:
De VEB heeft een eigen trainingslokaal. Ook niet leden kunnen gebruik maken van de trainingen van de VEB.

Partners, samenwerkende opleidingsinstituten:
Naast het geven van eigen opleidingen en trainingen werkt de VEB samen met Partners die opleidingen verzorgen.