Nieuws

Brancheverenigingen bundelen de krachten in deze bijzondere en ongekende periode

Vijf brancheverenigingen, de NVB, Federatie Veilig Nederland, VBe, BPOP en de VEB hebben de krachten gebundeld om de belangen van de gezamenlijke leden maximaal te kunnen behartigen. Het zijn hele bijzondere tijden die nog niemand van ons eerder heeft meegemaakt. Rutte sprak van een situatie die vergelijkbaar is met oorlogstijd, maar dan zonder oorlog. Er wordt veel gevraagd van wat men noemt de vitale beroepen. Maar daarnaast wordt er van elke burger ook enorm veel gevraagd. Kinderen thuis en daar moet opvang voor geregeld worden, scholen dicht, dus thuis onderwijs begeleiden en ga zo maar door. Door het uitbreken van het coronavirus ligt een belangrijk deel van de maatschappij stil. Veel bedrijven werken vanuit huis, winkels zijn gesloten, horeca dicht en daarnaast wordt nu geadviseerd om vooral geen vakantieplannen te maken, want ook die sector gaat mogelijk volledig dicht. Dit alles heeft enorme gevolgen voor de gehele branche en raakt ook de leden van de VEB.

Lees verder

Nieuwsbrief Politie

Werkinstructie Wpbr

Lees verder

Coronavirus

Het kabinet introduceert de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW).

Lees verder

Genomineerden Beveiligingsbedrijf van het jaar 2020 zijn bekend

Vandaag, 7 februari 2020, had Jan Kuipers - voorzitter van de VEB - het genoegen om de genomineerden te informeren. Hierbij bestaat het onderscheid tussen bedrijven die technische maatregelen uitvoeren (Techniek) en particuliere beveiligingsbedrijven (PBO). In beide gevallen gaat het erom dat de bedrijven uitstekend naar voren zijn gekomen tijdens de jaarlijkse, onafhankelijke kwaliteitscontrole. Deze controle is één van de voorwaarden om lid te mogen blijven van de VEB, die inmiddels meer dan 600 leden telt.

Lees verder

FireSafety & Security Event 2020

8 en 9 april Brabanthallen Den Bosch

Lees verder

Firesafety & Security congres

Hoe overleeft de technische beveiligingsbranche de komende jaren? Er gaat veel veranderen voor de technische beveiligingsbranche. Wat hebben brandweer en politie in petto? Hoe zit het met KPN? Willen klanten straks alleen nog Security as a Service, Internet of Things en beheer via de cloud? Tijdens het Firesafety & Security Congres op 1 oktober komen al deze vragen aan de orde.

Lees verder

Fred Teeven extern adviseur van de VEB

Oud staatssecretaris van Veiligheid en Justitie gaat onze ruim 600 beveiligingsbedrijven tellende vereniging in politiek Den Haag vertegenwoordigen. “Belangrijk”, aldus voorzitter Jan Kuipers, “want we zijn goed in ons vak, maar wat minder sterk in politiek.” Fred Teeven werd voorgesteld tijdens de algemene ledenvergadering, die 28 maart plaatsvond. Hij vertelde in zijn leven veel met het vakgebied van de achterban van de VEB in aanraking te zijn gekomen. “Ik heb dertig jaar in de opsporing gewerkt en dertien jaar in de politiek. Daarbij kreeg ik zowel met techniek als met persoonsbeveiliging te maken.

Lees verder

Winnaars beveiligingsbedrijf van het jaar 2019

De winnaars beveiligingsbedrijf van het jaar 2019 zijn bekend Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering op 28 maart 2019 zijn de winnaars bekend gemaakt. Hierbij bestaat het onderscheid tussen bedrijven die technische maatregelen uitvoeren (Techniek) en particuliere beveiligingsbedrijven (PBO). In beide gevallen gaat het erom dat de bedrijven uitstekend naar voren zijn gekomen tijdens de jaarlijkse, onafhankelijke kwaliteitscontrole. Deze controle is één van de voorwaarden om lid te mogenblijven van de VEB, die inmiddels meer dan 600 leden telt. De winnaars voor 2019 zijn geworden:

Lees verder

Kick-off Beveiliging & Veiligheid 2019

De Kick-off Beveiliging & Veiligheid 2019 in het Louwman Museum in Den Haag was een groot succes!

Lees verder